Organiseren van strategie

De wereld is in transformatie, met vele veranderingen en onzekerheden tot gevolg.

Deze situatie heeft grote impact op de lokale overheid en de gemeentelijke organisaties. En dus is de vraag, wat betekent dat voor u en uw slimme bedrijfsvoering? Möbius heeft een 15-tal gemeentesecretarissen geïnterviewd en de belangrijkste trends en ontwikkelingen geïdentificeerd. De resultaten van dit onderzoek zijn vertaald in de seminarreeks ‘Vooruitlopen op Verandering’.

In het eerste seminar zullen we in gaan op het thema ‘Organiseren van strategie’. Vragen als ‘Welke ontwikkelingen zijn er gaande?’, ‘Hoe kunt u hierop inspelen?’ en ‘Hoe past u hier uw bedrijfsvoering op aan?’ staan centraal.

Het seminar bestaat uit een aantal interactieve presentaties en drie workshops. Tijdens de workshops inspireren volgende organisaties u graag met hun ervaringen:

  • ‘Tholen met de tijd mee!’ door Yvonne Gerritsma, Directeur Sector Ruimte en Programmamanager gemeente Tholen en Niels Van Gunst, Business Consultant bij MöbiusWat is het bestaansrecht van de gemeente? Vanuit een scherp geformuleerde bestuurlijke missie en visie geeft de gemeente Tholen vorm aan de werking van de organisatie.
  • ​’Van beleid naar uitvoering’ door Henry Hagen, Kwaliteitsadviseur gemeente Leusden en Wessel-Jan Fijnvandraat, Directeur Möbius NederlandBeleidsontwikkeling van buiten naar binnen en echt aansluiten op de uitvoering. Ideeën en praktijk met elkaar in verbinding brengen, dat is het doel van de gemeente Leusden.
  • ​’Purpose: de identiteit van de gemeente’ door Kim Oostvogels en Marjolein Hendriks, Business Consultants bij MöbiusDeelnemers ervaren aan den lijve hoe invulling te geven aan purpose en visie, en gaan op een innovatieve manier op zoek naar de identiteit van een organisatie

Uiteraard is het seminar geheel kosteloos voor mensen die binnen gemeenten of (semi-)overheidsorganisaties werkzaam zijn. Het meest interessant is dit seminar voor mensen die werkzaam zijn binnen de directie, als leidinggevende, als project/programmaleider of als organisatieadviseur.

We kijken er alvast naar uit u te mogen verwelkomen!

 

Program

13.00Inloop
13.30WelkomstwoordWessel-Jan Fijnvandraat, Directeur Möbius Nederland
13.40Opening 'Orgnaiseren van verandering'Wessel-Jan Fijnvandraat, Directeur Möbius Nederland
14.15Eerste ronde workshops
15.15Tweede ronde workshops
16.15Dagafsluiting 'Van vijf gemeenten naar één nieuwe organisatie'Marjolein Plantinga, Gemeentesecretaris bij Gemeente Krimpenerwaard
16.45Afsluitende borrel
Subscribe now