Expertise

Gegevensmanagement

“De overheid is haar monopolie op informatie, kennis en expertise volledig kwijt.”
Jeroen van Delden, Gemeentesecretaris Ede

De inzet van data stelt gemeenten in staat om betere beslissingen te nemen vanuit strategisch perspectief. Het uitgangspunt van gegevensmanagement is een heldere visie op informatievoorziening, met als onderdelen gegevensbeleid, systeembeleid, databeveiliging en gegevensbeheer. Een hele klus voor gemeenten om zich te bewegen naar een data-gedreven instantie. Met name kleine gemeenten zullen steeds vaker de samenwerking opzoeken om schaalvoordelen te bewerkstelligen.

Möbius gelooft dat wanneer een gemeente haar gegevensmanagement goed heeft ingericht, zij hier de virtuele vruchten van plukt. Gegevensmanagement biedt een kader bij beleidskwesties en maakt het mogelijk om beleidsuitvoering periodiek te kunnen testen. De koppeling van gegevens geeft gemeenten de mogelijkheid om haar dienstverlening beter aan te passen op haar inwoners, haar processen efficiënter in te richten en de uitdagingen van de omgevingswet het hoofd te bieden.

Onze inzichten
Recente nieuwsberichten en downloads

whitepaper

Betekenis geven aan data

Hoe richt ik mijn gegevenshuishouding in om een duurzame en positieve impact op de maatschappij te maken?…
Download
Bekijk alle inzichten

Onze experten

Marjolein Hendriks
Vincent Broeckaert
Op zoek naar webinars en whitepapers?
Wij hebben wat u zoekt.

Uw partner voor duurzame resultaten.

Möbius ondersteunt organisaties bij het ontwerpen en implementeren van de beste zakelijke oplossingen op strategische momenten. Samen met onze klanten realiseren wij impact en brengen strategie in praktijk.

Wilt u ons leren kennen?